Nieuws

KNRM en reddingsbrigade uitgeschakeld door Fonteinkruid

Zaterdagmiddag, tijdens de storm, zijn er twee reddingsboten op de dijk voor de Stichtsebrug beland. Een derde reddingsboot belandde op het strand. De reddingsboten waren op het water aanwezig om diverse incidenten af te handelen.

De reddingsboot van Blaricum raakte als eerste in de problemen toen deze vastliep in het Fonteinkruid en op het stand terecht kwam. KNRM Huizen die te hulp wilde schieten ondervond hetzelfde probleem en liep ook vast in het Fonteinkruid. Door de harde wind belandde de boot op de dijk. De reddingsboot van reddingsbrigade Almere die de andere twee reddingsboten te hulp wilde schieten belandde door dezelfde oorzaak ook op de dijk. Op dat moment lagen er drie reddingsboten aan wal, de Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen, de Francine Kroesen van KNRM Blaricum en de Pionier van de Almeerse reddingsbrigade.

Reddingspogingen om de eigen boten van de dijk af te trekken moesten vanwege de gevaarlijke situatie worden gestaakt, zo meldt Gooinieuws. Later op de avond tijdens rustiger weer konden de boten weer richting hun thuishaven. Het is onbekend of de reddingsboten schade hebben opgelopen.

Foto`s: Lucas Mol / Gooinieuws.nl

3 gedachten over “KNRM en reddingsbrigade uitgeschakeld door Fonteinkruid

  • Je hebt gelijk Aller het moet eerst goed mis gaan voor ze het serieus nemen.

    Beantwoorden
  • Peter IJzerman

    Die drommelse natuur toch. Let je even niet goed op en ga je dus met slecht weer het woelige water op en moet je gered worden, dan blijkt er plotseling fonteinkruid gegroeid te zijn. Dit bewijst weer eens dat de natuur uitgeroeid moet worden en als dat niet kan in ieder geval aan banden gelegd moet worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *