Kort nieuws

Rode Kruis op zoek naar meer deelnemers voor HartslagNu

EHBO-1Maar liefst 74 procent van de Nederlanders weet niet wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Bovendien weet bijna 60 procent niet waar de dichtstbijzijnde defibrillator (AED) hangt. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. 

HartslagNu
Sinds mei dit jaar is HartslagNu van start gegaan in Almere. HartslagNu smst burgerhulpverleners, zoals de EHBO’ers van het Rode Kruis, wanneer iemand reanimatie nodig heeft. Op deze manier kunnen burgers al met reanimatie beginnen in afwachting van de komst van de ambulance. “De overlevingskans neemt hierdoor toe, omdat bij een hartstilstand elke seconde telt”, zegt Jos van der Lelie, Eerste Hulpverlener van het Rode Kruis Almere: “De burgerhulpverleners worden op hun mobiele telefoon gealarmeerd door de meldkamer van de ambulancedienst en kunnen zo snel ter plaatse zijn.” Inmiddels is HartslagNu al een aantal keer ingezet

Reanimatiecursus
Om meer mensen met een hartstilstand te kunnen redden, wil het Rode Kruis Almere graag dat meer mensen zich aansluiten bij HartslagNu. Daarom worden er extra reanimatiecursussen georganiseerd. Deelnemers aan de cursus leren de techniek van het reanimeren en het bedienen van de AED. Dit apparaat meet zelf dat de hartactiviteit en pas als het nodig is, dient de AED een elektrische schok toe.

Kijk voor meer informatie en cursustijden op de website van het Rode Kruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *