Nieuws

Hardnekkige brand in woning Noorderplassen

In een woning aan de Midzwaard in Noorderplassen is woensdagmiddag brand uitgebroken. Hoewel de vlammen snel onder controle leken te zijn, bleek de brand zich in de spouwmuren naar meerdere naastgelegen woningen te hebben verspreid.

Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en later werd ‘GRIP 1′ afgegeven. De brandweer is met veel materiaal en mankracht ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. Men heeft hiervoor onder andere delen van het dak en kozijnen van ramen moeten slopen om bluswater in de spouwmuur te kunnen spuiten. De brandweer uit ’t Gooi heeft hierbij assistentie verleend, onder andere met een hoogwerker.

Bewoners van omliggende woningen hebben hun huizen moeten verlaten. Twee woningen zijn op dit moment onbewoonbaar, maar meerdere woningen hebben schade opgelopen door brand, rook, bluswater en braakschade. Voor bewoners die nog niet naar hun woning kunnen terugkeren wordt opvang geregeld. Een medewerker van Stichting Salvage was ook al bij de brand ter plaatse om de bewoners hierin te begeleiden.

Drie bewoners zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld voor rookinhalatie. Zij hoefden niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis. De brand heeft verder geen persoonlijk letsel tot gevolg gehad.

Wat de oorzaak is geweest van de brand is op dit moment nog niet duidelijk. De technische recherche van de politie en het Team Brandonderzoek van de brandweer gaan donderdag onderzoek doen bij de woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *