Persberichten

Politie en bewoners in Almere Buiten gaan inbrekers aanhouden

politiepersVolgende week wil de politie met de bewoners van Almere-Buiten de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte situatie samen gaan werken. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen. Zij gaan samen op zoek naar agenten in burger die zich in de oefening gedragen als woninginbrekers.

De 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediƫnt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Wees alert!

Via Burgernet en de gemeente- en politiesite wordt de actie aangekondigd. Bewoners uit Almere-Buiten wordt gevraagd volgende week alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *