Persberichten

Getuigen gezocht van twee pogingen tot straatroof

PB_2085Dinsdagavond 5 mei werden in een korte tijd drie personen slachtoffer van pogingen tot straatroof. De politie vermoedt dat deze door dezelfde verdachten zijn gepleegd en is op zoek naar getuigen.

Eerste poging

Twee mannen, 18 en 19 jaar uit Almere, liepen rond 21.40 uur over het Sidderaalpad, toen zij werden aangesproken door twee mannen. De mannen vroegen direct om geld en versperden hen de weg. De slachtoffers wisten langs de mannen te glippen en zo te ontkomen.

Signalementen

Dader 1

  • 20 à 21 jaar oud
  • 185 – 190 centimeter lang
  • Lichtgetinte huidskleur
  • Hij droeg een donkere jas, met capuchon die hij over het hoofd droeg
  • Mogelijk droeg hij een muts onder zijn capuchon

Dader 2

  • 25 à 30 jaar oud
  • Donkergetinte huidskleur
  • 175 – 180 centimeter lang
  • Hij droeg een rode winterjas en had een muts of capuchon op

Tweede poging

Rond 21.55 uur werd een derde man slachtoffer van een gewelddadige poging tot straatroof. Dit keer vond het plaats aan de Competitieweg. Een getuige zag dat een man door vier à vijf jongemannen mishandeld en beroofd werd. Toen hij naar de groep toe ging, renden de verdachten direct weg. Enkele verdachten voldeden aan het signalement van het eerdere incident aan het Sidderaalpad.

Heeft u tips?

Bent u getuige geweest van één van de incidenten of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Almere via 0900-8844. Anoniem melden kunt u doen bij MMA via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *