Nieuws

Grote politieactie industrieterrein De Vaart

De politie heeft afgelopen donderdag- en vrijdagnacht een grote politieactie gehouden op industrieterrein De Vaart. De actie is gehouden in het kader van “Controle Verkeer en Criminaliteit” in samenwerking met het project “Camera in beeld”. Op het industrieterrein waren meerdere onopvallende politie-eenheden aanwezig die stonden opgesteld op strategische punten. Op de toegangsweg bij de gevangenis (Penitentiaire Inrichting) en op de Buitenring stonden voertuigen met een kentekenscanner.

Voertuigen die na 22:00 uur nog rondreden op het industrieterrein konden er bijna zeker van zijn te worden onderworpen aan een controle. Wanneer de inzittenden geen helder verhaal hadden waarom ze op dat tijdstip nog op het industrieterrein rondreden werden ze verder gecontroleerd. Ook voertuigen die zich opvallend gedroegen konden rekenen op extra aandacht van de politie. Op de centrale van het beveiligingsbedrijf werd op monitoren meegekeken en werden verdachte bewegingen doorgegeven. Agenten konden vanwege de spreiding bij elke melding binnen een paar minuten handelen en een controle uitvoeren. Voertuigen waarvan de eigenaar volgens de kentekenscanner nog boetes had openstaan werden ook staande gehouden, waarop direct kon worden afgerekend.

Het doel van de controle was de samenwerking tussen de politie en het beveiligingsbedrijf G4S te oefenen, het verzamelen van informatie en de opsporing en controle van criminele zaken op het industrieterrein. De aanwezigheid van veel politie heeft ook een preventieve werking. Bij de actie waren 20 agenten betrokken die met elkaar ongeveer 60 controles hebben uitgevoerd. Tijdens de controle zijn 5 personen aangetroffen die nog een openstaande boete moesten betalen en is één voertuig afgesleept. De politie en het beveiligingsbedrijf hebben veel nuttige informatie verkregen uit de controles.

Note: Alle voertuigen op afgebeelde foto`s waren niet bij misdrijven betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *