Persberichten

Man opgepakt na stelen lokfiets Muziekwijk

Politie slotEen 55-jarige man uit Almere is dinsdag 19 mei aangehouden. Hij had een geprepareerde fiets van de politie gestolen.

Deze speciale fiets, in de volksmond ook wel lokfiets genoemd, was ’s middags geplaatst op de Carillonstraat. Rond 20.45 uur constateerden agenten dat de fiets in beweging kwam. Agenten volgden de fiets en troffen hem aan bij een woning. De bewoner werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek en verhoor.

‘Geen heler, geen steler!’

De politie zet een projectfiets als hulpmiddel in om diefstal tegen te gaan. Bovendien wordt samengewerkt met het Promotieteam van het Centrum Fietsdiefstal. Projectfietsen zijn normale fietsen uitgerust met een GPS-volgsysteem. De politie stalt deze fietsen op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen. De agenten hoeven vervolgens geen zicht te houden op de fiets. Zodra de fiets verplaatst wordt, krijgen zij een seintje. De GPS-zender geeft door welke weg de gestolen fiets aflegt en waar deze zich bevindt. Met dit hulpmiddel wordt ook getracht om bij de persoon uit te komen die de gestolen fietsen koopt. Want nog steeds geldt: ‘Geen heler, geen steler!’

Voorkom diefstal fiets

Uiteraard vraagt de politie ook uw medewerking om fietsdiefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Maak gebruik van bewaakte fietsenstallingen. Maak gebruik van extra sloten. Registreer het framenummer en fotografeer uw fiets. Mocht uw fiets onverhoopt toch gestolen worden, doe dan altijd aangifte. Dat kan via internet. Door aangifte te doen, krijgt de politie inzicht in waar, wanneer en hoe fietsen worden gestolen en kan daar actie op ondernemen. Daarnaast biedt een complete aangifte met de juiste gegevens meer mogelijkheden om uw gestolen fiets bij u terug te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *