Kort nieuws

Inbrekersgereedschap onderschept tijdens verkeerscontrole Almere Buiten

Dinsdagmiddag en -avond heeft de politie van Almere Buiten weer verkeerscontroles gehouden. Op verschillende locaties in de Stripheldenbuurt, Seizoenenbuurt, Hoofdstedenbuurt, Molenbuurt en Bouwmeesterbuurt werden automobilisten gecontroleerd op diverse zaken. Hoofdzakelijk was de opzet van de politie om te zoeken naar aanwijzingen voor criminele activiteiten, zoals inbraken. Vooral de Molenbuurt en Bouwmeesterbuurt zijn de laatste tijd in trek bij inbrekers.

Er zijn door de politie 11 voertuigen doorzocht op basis van aanwijzingen voor criminele activiteiten. In twee voertuigen werd daadwerkelijk inbrekersgereedschap aangetroffen. In een ander voertuig werd er nog een mes aangetroffen. Er zijn twee mensen aangehouden die gesignaleerd stonden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Voor lichte overtredingen werd vanwege de politiestaking alleen een waarschuwing gegeven. Zeven automobilisten kregen wel een bekeuring. Verder werd er één rijbewijs ingevorderd en één auto was in dermate slechte staat dat de auto een WOK-status kreeg (Wachten-op-keuren). Deze auto zal eerst opnieuw gekeurd moeten worden, voordat er weer mee gereden mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *