Persberichten

81-Jarige vrouw bestolen

Een vrouw van 81 jaar uit Almere wordt woensdagmiddag 14 januari 2015 slachtoffer van een babbeltruc. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

De vrouw doet boodschappen bij de supermarkt aan de Juan Grisstraat. Daar rekent ze af met haar bankpas en stopt de pas dan in haar portemonnee. Die gaat vervolgens in het vakje van haar boodschappentrolley. Buiten de winkel komen een man en een vrouw op haar af. De vrouw spreekt haar in een onbekende taal aan. Het is geen Nederlands of Engels. De vrouw heeft een plattegrond bij zich en maakt duidelijke de weg te zoeken, maar die plattegrond is helemaal niet van Almere. Het slachtoffer maakt het stel daarom duidelijk dat ze niet kan helpen.Thuis aangekomen ziet ze dat haar portemonnee uit het vakje van haar boodschappentrolley is verdwenen. Haar zoon belt meteen de bank om de rekening te laten blokkeren, maar dan blijkt er al meer dan 700 euro te zijn opgenomen. Uit bewakingsbeelden van de supermarkt blijkt dat de man en vrouw de pincode in de supermarkt hebben afgekeken en dat er nog een tweede man bij betrokken is. Rond 15.40 uur is er gepind op de Zuideinde.Van de mannen zijn bewakingsbeelden; van de vrouw niet.

Signalementen

Verdachte 1:

 • vrouw
 • lichtgetinte huidskleur
 • zwart haar tot op de schouders
 • droeg een korte, zwarte jas
 • had een lichtgekleurde broek aan
 • droeg lichtgekleurde sportschoenen
 • had een bruine tas bij zich.

Verdachte 2:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • kort, zwart haar
 • droeg een zwart jack
 • had een sjaal om met lichte kleuren en rode accenten
 • droeg een lichtgekleurde broek.

Verdachte 3:

 • man
 • blanke huidskleur
 • kort, blond haar (aan de zijkanten opgeschoren)
 • had een stoppelbaard
 • droeg een donker gekleurd jack met op borsthoogte opvallende schuin lopende zakken met ritssluiting
 • had een lichtgekleurde sjaal om
 • droeg een blauwe spijkerbroek.

Vragen

Herkent u deze mannen of weet u misschien wie zij en de vrouw zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

5 gedachten over “81-Jarige vrouw bestolen

 • zooitje tuig oppakken en opsluiten geen nederlands paspoort over de grens zetten

  Beantwoorden
 • de grootste fout is geweest dat al die Oost Europeanen binnen gelaten zijn in ons land

  Beantwoorden
 • Niet te geloven. Mijn moeder is precies hetzelfde in Huizen zo’n 3 jaar geleden overkomen en Politie deed er niets aan. Mijn broer had zelfs de beelden van de Ah en je kon daarip exact zien wie de 2 dames waren en hoe ze dit deden. Ook door af te kijken tijdens Pinnen bij een eerdere Etos-winkel en vervolgens mijn moeders portemonnaie stelen uit haar boodschappentas. Mijn beoer is met de beelden naar de politie gestapt en bij de Etos wisten ze precies te vertellen wie het waren. Uiteindelijk hebben ze meer dan 3.000,- gepind en politie heeft ondanks herhaaldelijk fragen, nooit meer iets van zich laten horen. Het enige wat mijn moeder te horen kreeg was “dat de recherche werkte aan de zaak, gezien de grotte van het bedrag”. ING heeft uiteindelijk ook niks vergoed. Weg geld.

  Beantwoorden
 • Zelfde is op die dag in Almere-haven gebeurt bij de AH de Wierden. Mijn moeder is vanaf daar gevolgd. Nadat ze pincode hadden afgekeken en voor haar deur met vragen naar een adres met kaart en toen pasje gerold.

  Beantwoorden
 • Dit duurt niet lang meer dit soort overvallen want microsoft is bezig met een beveiliging op gebied van iris scan en vinger print scan en dat worden de manieren om mee te gaan betalen zowel online als als het opnemen van geld op de bank

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *