Persberichten

Politie zoekt getuigen van straatroof Staatsliedenwijk

Op zaterdag 18 maart werden twee inwoners van Almere slachtoffer van een straatroof. Dit vond omstreeks 19.00 uur plaats op het J. Algerapad. De politie is op zoek naar een bestuurder van een scooter of bromfiets die het incident mogelijk heeft gezien.

Twee 16-jarige jongens uit Almere liepen vanaf het station Almere Centrum in de richting van de Regentesseweg. Op het J. Algerapad kwamen vier negroïde jongens op hen af. Het viertal mishandelden hen en gingen er met een portemonnee vandoor. De slachtoffers verklaarden dat ze het viertal eerder ter hoogte van het station Almere Centrum hebben zien staan. Bij het horen van een naderende scooter of bromfiets vluchtten het viertal langs het water weg in de richting van de Staatsliedenwijk. Deze getuige kwam uit de richting van de P.J. Oudweg.

Signalementen

Verdachte 1:

 • Negroïde met een behoorlijk donkere huidskleur
 • Ongeveer 20 jaar oud
 • Sprak vloeiend Nederlands
 • Rond gezicht
 • Ongeveer 1.70 meter lang
 • Droeg een zwarte winterjas, blauwe spijkerbroek en had een zwarte capuchon op

Verdachte 2:

 • Negroïde uiterlijk met een behoorlijk donker huidskleur
 • Ongeveer 20 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 meter lang
 • Droeg een zwarte winterjas en had een zwarte capuchon op

Verdachte 3:

 • Negroïde uiterlijk met een behoorlijk donker huidskleur
 • Ongeveer 20 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 meter lang
 • Droeg een donkergrijze jas met capuchon

Verdachte 4:

 • Negroïde uiterlijke met een behoorlijk donkere huidskleur
 • Ongeveer 20 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 meter lang
 • Droeg een zwarte jas met capuchon
 • Had een breed gezicht met een opvallend dikke neus

Uw tip!

Bent u de bestuurder van de scooter of bromfiets? Of bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politie Almere via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via M-Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *