Persberichten

Zwangere vrouw bewusteloos geslagen en beroofd

politie persOp donderdagmiddag 22 januari 2015 wordt een 25-jarige vrouw bewusteloos geslagen en daarna beroofd van haar gouden sieraden. Het gebeurt rond 15.50 uur op Wittewerf. De vrouw is op dat moment zeven maanden zwanger. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen sieraden.

Terwijl de vrouw de de Wittewerf loopt, spreken vlakbij het steegje van de parkeerplaats naar de busbaan twee jongens haar aan, die nogal vrijpostige vragen stellen. De vrouw negeert de twee en loopt door, waarna ze plotseling een harde klap op haar achterhoofd krijgt. Ze zakt in elkaar op de grond en verliest het bewustzijn. Als ze kort daarna weer bij bewustzijn komt, voelt ze een stekende pijn in haar achterhoofd.

De vrouw maakt zich grote zorgen om haar ongeboren kind en loopt direct naar het politiebureau. Onderweg komt ze erachter dat haar gouden sieraden weg zijn. Aangekomen op het bureau doet ze aangifte. Ze laat zich daarna meteen onderzoeken door een arts, maar met de zwangerschap blijkt alles goed te zijn. Ze heeft er alleen enorme hoofdpijn aan overgehouden.

Sieraden

Haar sieraden die geroofd werden zijn van Surinaams goud: dat is iets roder van kleur. Het gaat om een lange, geschakelde ketting, twee armbanden en twee ringen, waarvan één in een bloemvorm en één bestaande uit twee geschakelde hartjes.

Signalementen van de verdachten

  • twee negroïde jongens
  • van Surinaamse afkomst (volgens het slachtoffer die zelf ook van Surinaamse komaf is)
  • beiden een normaal postuur
  • lengte ongeveer 1,80 meter
  • droegen donkere kleding
  • hadden donkere mutsen op.

Vragen

Heeft u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn of wat er met de gestolen sieraden gebeurd is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *