Persberichten

Verdachte van inbraak tuinhuisjes en plezierboten aangehouden

De recherche van basiseenheid Almere Haven heeft een 22-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden die verdacht wordt van inbraak in tientallen tuinhuisjes, boten en plezierjachten in Almere Haven. De verdachte is in verzekering gesteld en zit vast. De recherche roept benadeelden op om alsnog aangifte te doen.

Rond 14.30 uur werd de 22-jarige man in een bootje op de Sluiskade betrapt door een havenmeester. De gealarmeerde wijkagent hield de verdachte aan omdat onduidelijk was van wie het bootje was waar de man op verbleef. Omdat er al langere tijd inbraken plaats vonden in bootjes en plezierjachten in de Havenkom en de Veerkade, waarschuwde de havenmeester direct de politie. Onderzoek van de recherche brachten de man op meerdere locaties als verdachte in beeld. Behalve de diefstallen op het water bleek de man ook als verdachte te kunnen worden aangemerkt van inbraak in tientallen tuinhuisjes aan onder andere de Meentweg.

Doe aangifte
De recherche van basiseenheid Almere Haven vraagt benadeelden van bootjes, plezierjachten en bezitters van tuinhuisjes, die slachtoffer zijn geworden van diefstal of inbraak, alsnog aangifte te doen. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat er meer boten en tuinhuisjes ‘bezocht’ zijn maar dat hier nog geen aangifte van is gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *