Kort nieuws

Politiebureau Almere Buiten vandaag verhuisd en krijgt 66 extra agenten

Vandaag zijn de agenten van Almere Buiten verhuisd naar een andere locatie. Het politiebureau aan de Midwaystraat heeft vier jaar als onderkomen voor de agenten gediend. Het team zal zich vanaf vandaag gaan vestigen aan de Giraffeweg in de Faunabuurt. De locatie langs de Buitenhoutsedreef valt meer op en biedt tevens meer ruimte voor de uitbreiding van het team. Op dit moment zijn er 55 agenten werkzaam in Almere Buiten. Dit aantal zal de komende twee maanden verhoogd worden naar 121 agenten.

Volgens de website van Almere Buiten is het stadsdeel de laatste jaren veiliger geworden. Er is een afname van 30 tot 40 procent te zien als het gaat om incidenten, inbraken en meldingen. Dit komt mede door de inzet van wijkagenten, preventie en controles. Zo krijgen mensen die zich verdacht of ‘vreemd’ hebben gedragen een brief gestuurd van de politie. Hierin staat dat ze ‘gezien’ zijn. Indien iemand zich vervolgens ook in een ander stadsdeel misdraagt kan de politie hierop inspelen.

Ook zijn de politie en woningbouwverenigingen actief bezig om buurtbewoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties. Bijvoorbeeld door slecht hang- en sluitwerk bij hun eigen woning. Ook de inzet van buurtpreventieteams draagt bij aan een sociale en veilige buurt.

Wilt u meer weten over de huidige ontwikkelingen van de politie en gemeente? Klik hier voor het volledige artikel.

Een gedachte over “Politiebureau Almere Buiten vandaag verhuisd en krijgt 66 extra agenten

  • Toplocatie voor wen politie bureau. Vergeet niet uiteindenttekweg langs vaart in de gaten te houden. Veel jeugd daar samen met harde muziek en zware boxen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *