Persberichten

Gezocht: Overvaller tankstation Molenbuurt

Gewapende overval op tankstation MolenbuurtDonderdagmiddag 4 december 2014 overvalt een man het tankstation aan de Molenweg. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

Rond 12.30 uur rent een man naar het tankstation. De medewerker achter de balie ziet meteen dat het foute boel is: de man is geheel in het donker gekleed, heeft een capuchon over zijn hoofd en zijn gezicht is bedekt. De man springt op de balie en bedreigt de medewerker met een groot mes op een soort plankje dat hij vasthoudt.

Overval mislukt

De overvaller springt over de balie, maar het slachtoffer is niet van plan mee te werken en duikt weg. De verdachte bedreigt hem dan nog met het mes, maar als hij merkt dat de medewerker echt niet mee gaat werken, geeft hij het op: hij springt weer over de balie en rent zonder buit de tankshop uit. De medewerker gaat er nog achteraan.

Verdachte op de vlucht

Een automobilist ziet de overvaller en de medewerker de weg over rennen in de richting van autobedrijf Euromaster. De medewerker gebaart dat de automobilist achter de overvaller aan moet gaan en dat doet hij. Hij rijdt met zijn auto achter de, op een fiets vluchtende overvaller aan en belt in de tussentijd ook 112. Hij ziet dat de overvaller over de Oliemolenstraat vlucht in de richting van de Euromaster, vervolgens tussen de Euromaster en (motor)scooterbedrijf FEJO het Windvangpad op fietst in de richting van de Verfmolenstraat.

Op de Verfmolenstraat fietst de overvaller een steegje tussen twee huizen in, waar de getuige met zijn auto niet door kan.

 

almere2202overvalverdachte

Op zoek naar de verdachte

De getuige rijdt nog om, maar ziet de verdachte dan niet meer. Meerdere politie-eenheden zoeken in de omgeving naar de overvaller. Daarbij zetten de agenten ook nog een politiehond in, maar ze vinden de verdachte niet meer.

Wonderlijke constructie

Tijdens de overval droeg de verdachte een wonderlijke constructie: het mes was op een plankje vastgemaakt, dat de overvaller met z’n linkerhand vasthield. Aan dit plankje zit ook weer een voorwerp dat lijkt op een soort zaklamp. Het geheel zit met metalen bouwstrips aan elkaar vast.

Signalement

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • volgens het slachtoffer mogelijk van Antilliaanse afkomst
 • lengte 1,80 meter tot 1,90 meter
 • leeftijd ongeveer 25 jaar
 • droeg een zwarte jas tot over de heupen met twee of drie rijen knopen en een capuchon
 • had onder de capuchon een zwarte muts op
 • had een zwarte bandana met groene en rode opdruk over zijn gezicht
 • droeg een zwarte rugzak met onder het middengedeelte een embleem van mogelijk het merk Eastpak
 • had een zwarte broek aan
 • droeg zwarte schoenen.

Niet de eerste keer

De politie verdenkt deze man ook van de overval van 8 augustus 2014 op hetzelfde tankstation.

Vragen

Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *