Nieuws

Wederom controle op verkeer en criminaliteit

Donderdagmiddag en -avond heeft de politie van Almere Buiten wederom een zogenaamde CVC actie gehouden. CVC staat voor Controle Verkeer en Criminaliteit. Na eerder deze week een dergelijke actie te hebben uitgevoerd op de Polderdreef, bij de Bouwmeesterbuurt en de Molenbuurt, was nu een invalsweg vanaf de A6 punt van aandacht. Verkeer dat vanaf de A6 via de Tussenring Almere Buiten wilde inrijden kreeg te maken met de controle. Maar ook in een ruimere omgeving werd gesurveilleerd en konden automobilisten worden gecontroleerd. De politie was met name op zoek naar inbrekers.

Op de parkeerplaats bij het bowlingcentrum aan de Trekweg werd de controle plaats ingericht en voertuigen werden daar door politiemotoren naartoe geleid. Anders dan bij de actie van afgelopen zaterdag werd nu ook een ANPR auto ingezet. Hierdoor konden ook auto’s worden gecontroleerd die door de ANPR apparatuur werden gesignaleerd.  Bovendien waren deze keer agenten van de landelijke eenheid en Almere Stad/west aanwezig om de collega’s van Almere Buiten te assisteren. Ook was er een kleinere controle plaats bij het tankstation aan de Tussenring.

Resultaten:

In totaal zijn 16 bekeuringen voor verkeerszaken opgemaakt.

1x aanhouding voor iemand die nog gesignaleerd stond voor een onderzoek in een andere regio.

4x personen die nog bekeuringen hadden openstaan.

3x een voertuig van inbrekers doorzocht.

1x een voertuig van mogelijk landelijke inbrekers doorzocht.

1x een voertuig doorzocht op mogelijk wapens/drugs.

1x een voertuig van inbrekers doorzocht, daarin divers inbrekerswerktuig aangetroffen. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

9x voertuigen die onder verschillende, andere verdachte omstandigheden zijn doorzocht.

1x een voertuig die trachtte de controle te ontlopen. Na een korte achtervolging is deze klemgereden en zijn inzittenden aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *