Nieuws

Woningbrand op 7e etage flat Messiaenplantsoen

Even na vijf uur dinsdagmiddag is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand in een flat aan het Messiaenplantsoen in Muziekwijk. Al snel werden er meer eenheden opgeroepen, waaronder de hoogwerker van de brandweer.

De politie die als eerste ter plaatse was is gelijk de flat in gegaan en heeft verschillende mensen de flat uit gehaald. Het naastgelegen plantsoen wat normaal als doorgaande weg fungeert werd afgezet, zodat de hulpdiensten veilig konden werken. De eerste tankautospuit kwam ter plaatse en is met een stormram en brandblusser naar boven gegaan. In afwachting van de hoogwerker ging men de brandende woning op de zevende etage binnen.

Toen de hoogwerker ter plaatse kwam is deze omhoog gegaan met een slang hogedruk schuim. Inmiddels stonden de brandweermannen op het balkon de slang op te wachten en kon de brand snel worden geblust. Dit ging gepaard met enige rookontwikkeling, waarbij de naastgelegen woning ook vol met rook kwam te staan.

Op het moment dat de brand uitbrak was niemand in beide woningen aanwezig. Uit voorzorg is er wel een ambulance ter plaatse gekomen, maar deze kon uiteindelijk onverrichte zake met vervolg.

De verdieping waar de brand woedde is geruime tijd ontruimd geweest, meerdere bewoners werden beneden opgevangen door de politie. Na ruim een half uur kon de brandweer inpakken en retour kazerne. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is ons niets bekend.

2 gedachten over “Woningbrand op 7e etage flat Messiaenplantsoen

  • De tijd erg voor uit??? 30 december 2015!!!!!!!!!

    Beantwoorden
    • Arjen Peters

      Bij ons in het systeem staat op een of andere manier wel 2014 dus er zit ergens een klein foutje ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *