Nieuws

Storing stadsverwarming door kappote leiding Echnaton

Maandagmiddag om kwart voor vijf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand in het gebouw van scholengemeenschap Echnaton aan de Zwolleweg in Stedenwijk. Behalve de brandweer en politie werd er uit voorzorg ook een ambulance opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer stelden de hulpdiensten al snel vast dat er geen sprake was van een brand, maar dat het ging om stoomvorming. Dit werd mogelijk veroorzaakt door een beschadigde waterleiding in de kruipruimte. De NUON is in kennis gesteld en zal ter plaatse komen om het probleem te verhelpen en de oorzaak vast te stellen.

Het gebouw is korte tijd ontruimd geweest. Er raakte niemand gewond.

Update 18:15 uur:
Op dit moment zitten delen van Almere Stad zonder warm water vanwege een lek in een leiding van de stadsverwarming. Het is onbekend om welke straten het precies gaat en hoe lang het gaat duren.

Update 19:30 uur:
De storing in de warmwaterleiding bij Echnaton is verholpen. De aanvoer van warm water is hervat en komt weer langzaam op gang.

Update 20:15 uur: 
De eerste mensen melden alweer warm water te hebben. Het kan tot 21:30 uur duren tot iedereen weer warm water heeft. Het genereren van voldoende warmte voor iedereen kost wat tijd.

 

3 gedachten over “Storing stadsverwarming door kappote leiding Echnaton

  • G. Buhrs

    Hier in stedenwijk midden, tegen zuid aan was er ook geen warm water

    Beantwoorden
  • U. Nahar

    Sinds de uitval hiervan werkt onze vloerverwarming niet meer. Hoe verder?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *