Nieuws

Restaurant Florence verwoest na brand

Bij de meldkamer kwam er even na twaalf uur zondagnacht een melding binnen van een gebouwbrand aan de Koopmanstraat/Bankierbaan. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen troffen zij een forse brand aan in het restaurant Florence op de Koopmanstraat.

De brandweerlieden hebben zich gelijk gericht op de brand die aan de achterkant van het restaurant woedde. De brand die voornamelijk in de keuken had huisgehouden ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De keuken werd deels gesloopt en buiten neergezet om de brandhaard af te blussen. De brand was na ongeveer 20 minuten geheel onder controle.

Het Finn Hotel boven het restaurant heeft geen last van de brand ondervonden. De brandweer heeft de eerste etage nog wel doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen doorslag had plaatsgevonden. Voor zover bekend is het hotel niet ontruimd, maar de meeste gasten stonden al wel buiten.

Het restaurantgedeelte is door de rook en warmte vermoedelijk ook verloren gegaan. De hevige rookontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat de ramen bij de ingang bedekt werden met een dikke laag roet. Speciale afdeling van de politie en brandweer zullen de oorzaak van de brand gaan proberen te achterhalen. Het restaurant is afgesloten en is voor onbekende tijd dicht. Bij de brand raakte niemand gewond.

In januari 2012 was er ook een brand in een pand van dezelfde eigenaar. Toen was er brand in een snackbar die door een grote brand werd verwoest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *