Persberichten

Vijftien jaar cel voor schietpartij in bus

Een 39-jarige man uit Almere is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De man schoot in februari dit jaar in een bus in Almere een vrouw neer, die daarbij ernstig gewond raakte. De vrouw was een toevallig slachtoffer, de schutter wilde eigenlijk een andere man in de bus neerschieten.

De rechtbank achtte de verdachte schuldig aan de poging tot moord op de man en poging tot doodslag op de vrouw. De schutter zei dat hij uit noodweer handelde omdat hij bang was dat hij zou worden aangevallen of beschoten door de andere man, maar uit camerabeelden in de bus bleek niet dat er een onmiddellijk dreigend gevaar was, waartegen de verdachte zich moest verdedigen.

De rechtbank woog bij het opleggen van de straf onder meer mee dat de neergeschoten vrouw waarschijnlijk de rest van haar leven in een rolstoel moet zitten. Ook op de man die het eigenlijke doelwit was, de buspassagiers en andere omstanders heeft de schietpartij veel impact gehad. De rechtbank woog daarnaast mee dat de schutter al eerder was veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor ernstige geweldsdelicten en daar kennelijk niets van geleerd heeft. De opgelegde straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.


Persbericht: rechtbank Midden-Nederland

Foto`s incident:

 Video incident:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *