Kort nieuws

Wedstrijd Almere City FC onderbroken door vechtpartij

De wedstrijd van Almere City FC tegen NEC is vrijdagavond ruim 20 minuten onderbroken geweest in verband met een vechtpartij op één van de tribunes.

In de 31e minuut scoorde NEC de 0-1. Hierop braken ongeregeldheden uit in een vak waar normaal altijd alleen supporters van Almere City FC staan. Deze keer bleek echter dat er ook aanhangers van NEC uit Nijmegen in verschillende tribunevakken zaten. Het gerucht ging dat dit zou zijn ontstaan door een fout bij de kaartverkoop. Een andere lezing is dat er kaarten in de vrije verkoop zijn gebracht, waardoor de bezoekende fans plaatsen konden kopen op de tribunes tussen het thuispubliek.

Zodra het eerste doelpunt was gescoord ontstond er een grimmige sfeer in het bewuste tribune vak en brak er een flinke vechtpartij uit. Er zouden ook supporters uit het bezoekers vak over de hekken zijn geklommen om zich bij de vechtpartij te voegen en supporters zijn het speelveld op gegaan. Andere supporters in de directe omgeving, waaronder ouders met kinderen, zochten een veilig heenkomen. Stewards en beveiligers van beide clubs en aanwezige politieagenten snelden toe om de vechtenden uit elkaar te halen.

Inmiddels werd de wedstrijd door de scheidsrechter onderbroken en verlieten de spelers het veld. Na een afkoelingsperiode van ruim 20 minuten achtte de scheidsrechter het weer mogelijk om de wedstrijd te hervatten. Uiteindelijk wist NEC de wedstrijd met 1-2 te winnen en behaalde daardoor het eerste periodekampioenschap in de Jupiler League. Er hebben zich verder geen ongeregeldheden meer voorgedaan.

Eén supporter van Almere City FC is door dienstdoende vrijwilligers van het Rode Kruis behandeld aan een lichte verwonding op het hoofd.

3 gedachten over “Wedstrijd Almere City FC onderbroken door vechtpartij

 • Stewards konden het niet aan, en aanwezige politieagenten??? die kwamen te laat en gaven een grote bek tegen de geëmotioneerde almere supporters. Grote schande !

  Beantwoorden
 • Ja Rob, straks ga je ons nog wijs maken dat de almere supporters lieverdjes zijn.

  Beantwoorden
 • Ik was daar ook bij. De politie kwam pas kijken toen de wedstrijd al afgelopen was!!!!!
  Waar slaat dat op, Rick!!!! Je kunt niet alle supporters over 1 kam scheren!!!!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *