Kort nieuws

Stopborden voor ‘gevaarlijke’ fietsoversteken

De afgelopen weken zijn er stopborden voor meerdere fietsoversteken in Almere geplaatst. Dit heeft de gemeente bij de kruisingen waar regelmatig ongelukken gebeuren en het zicht beperkt is gedaan.

Deze stopborden en stopstrepen moeten ervoor zorgen dat de automobilisten genoodzaakt zijn om bij een voorrangsfietspad geheel te stoppen. Dit heeft de gemeente waarschijnlijk gedaan met als gedachte om zo de aanrijdingen bij deze ‘gevaarlijke’ punten te verminderen.

De stopborden staan voor zover ons bekend op fietskruisingen met de Charlie Chaplinweg en de Cesar Franckweg. Het is mogelijk dat de kruisingen zijn aangepast na onderzoek van het CDA. Deze partij presenteert morgen in de raad het onderzoek naar 50 gevaarlijke fietskruisingen in Almere.

 

4 gedachten over “Stopborden voor ‘gevaarlijke’ fietsoversteken

 • Die kruispunten zijn niet gevaarlijk, de fietsers zijn dat. Die kijken nl. niet uit hun doppen of ze daadwerkelijk voorrang krijgen, maar fietsen gewoon door onder het motto “als ik aangereden wordt is de automobilist toch de l*l”. Voorrang moet je krijgen, niet nemen! En ondertussen zijn ze, voorzien van oordoppies, ook nog te druk met hun smart phone…

  Beantwoorden
  • nou beste ron als we het over dit punt hebben bij de charlie chaplingweg is het erg onoverzichtelijk voor de automobilist en horen de automobilisten te wachten wat vaak niet gebeurd ook bij een rotonde !! heel asociaal !! vaak stop ik zelf wel anders lig ik er idd met me kind onder en idd die telefoons en oordopjes moeten ook weg waneer je fietst of auto rijd

  • Het gebeurt vaak genoeg dat bestuurders auto’s de fietsers niet zien omdat ze bezig zijn met van alles en nog wat.

 • autobestuurders weten vaak ook niet wat haaientanden betekenen en rijden gewoon vol gas daar door en daar gaat het vaak mis.
  Moet zeggen dat verkeersdeelnemers en dan bedoel ik zowel fietsers als ook autobestuurders vaak meer bezig zijn met hun telefoontje dan met opletten in het verkeer.
  Maar mijn stelling is, voorrang neem je niet, dat krijg je.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *