Persberichten

Zeven aanhoudingen bij hennepkwekerij Literatuurwijk

Hennepplantage met 4800 stekjes ontdekt in pand Argonweg 1De politie hield zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur zeven verdachten aan, na de vondst van een hennepkwekerij in de Hildebrandstraat in de Literatuurwijk.

Een deel van de hennepkwekerij was reeds gerooid. In de woning stonden nog ruim 150 planten die nog niet waren geoogst. In de woning waren zeven personen aanwezig. Zij zijn allen aangehouden door de Politie. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 14 tot 54 jaar. Alle verdachten zijn afkomstig uit Almere. De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen na een melding. Alle planten en randapparatuur zijn vernietigd. Het onderzoek wordt ondersteund door specialisten van de Financiële Recherche Dienst.

Hoe meldt u een hennepplantage?
Heeft u overlast van een hennepkwekerij? Of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan niet door aan de gemeente of de woningcorporatie, maar bel de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan (gratis) met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Speel in elk geval niet de held en ga er nooit zelf op af! Achter de hennepteelt zitten vaak zware criminelen, die niet terugschrikken voor geweld en bedreiging. Denk daarom altijd aan uw eigen veiligheid en neem geen onnodige risico’s!

Lees meer over de gevaren en kenmerken van een illegale wietkwekerij op Stophennepteelt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *