Nieuws

Woningbrand in flat De Laren

In een flat aan de Sprenglaar in nieuwbouwwijk De Laren in Almere Haven is zondagavond brand uitgebroken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben opgeschaald naar middelbrand.

De brandweer heeft de flat ontruimd. Er werden met behulp van ladders en een hoogwerker mensen van de balkons gehaald. Hiermee zijn zeker zo’n 15 mensen door de brandweer uit de flat geholpen, waaronder een baby. Nadat de brand was geblust werd de flat door de brandweer geventileerd.

De politie is een buurtonderzoek gestart in verband met brandstichting. Twee jonge kinderen zouden in de portiek van de flat een bankstel in brand hebben gestoken wat voor dikke zwarte rook in de hele flat zou hebben gezorgd. Hierdoor was de vluchtweg via de portiek niet bruikbaar en moesten de in de flat aanwezige bewoners via de balkons worden gered.

Zover nu bekend is er niemand gewond geraakt. Even voor half negen konden de bewoners hun woningen weer in. Een schoonmaakbedrijf zal zondagavond het trappenhuis schoonmaken. De bewoners kunnen daardoor een paar uur geen gebruik maken van het trappenhuis en moeten tijdens het schoonmaken in de woning blijven.

Nieuwbouw

Het appartementencomplex aan de Sprenglaar is naar verluidt pas afgelopen week opgeleverd. Nog niet alle appartementen in de flat zijn bewoond en de bewoners die wel al hun woning hebben betrokken zijn nog bezig met klussen en inrichten van de woning.

2 gedachten over “Woningbrand in flat De Laren

  • Is het niet vreemd dat het centrale trappenhuis de enige vluchtroute is? Mag dat zomaar? Geen brandtrappen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *