Kort nieuws

Reddingspoging voor vastzittende vogel

Zondagmiddag is de brandweer druk geweest met een vastzittende vogel. De vogel was onder de busbaanbrug van Tussen de Vaarten naar de Danswijk verstrikt geraakt in een stuk touw/lijn.

De brandweer heeft eerst een toevallige passant in een bootje -met de toepasselijke naam ‘piepkuiken’- gevraagd de brandweerlieden naar de onderkant van de brug over te brengen. Hier bleek de ladder te kort om de vogel te bevrijden. Nadat de brandweer weer met beide benen aan de grond stond werd besproken de langere lader in te zetten, maar de hoek waarin de ladder moest staan zou te gevaarlijk zijn om te gebruiken. Er was daarom nog maar één mogelijke oplossing; de hoogwerker.

Na aankomst van de hoogwerker werd al snel duidelijk dat, vanwege de positie van de vogel, het ook hier mee niet haalbaar was het dier te redden. De brandweer heeft in overleg met de dierenambulance besloten dat er geen veilige mogelijkheid was om de vogel te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *