Persberichten

Poging gewapende overval op ondernemer met weekopbrengst

almere1809pogstraatroofDe bedrijfsleider en een medewerkster van een winkel in Almere-Stad gaan zaterdagavond 21 juni naar de ABN AMRO aan het Bordes om geld af te storten. In de envelop die de bedrijfsleider bij zich heeft zit de weekopbrengst. Als de twee bijna bij de bank zijn gaat het mis. Bij het Bordes aangekomen neemt de man met de envelop de trap en zijn collega de roltrap.

Op dat moment komt een man aanrennen die de trap op rent achter de man met het geld aan. Hij heeft een vuurwapen bij zich en dreigt daarmee te schieten. Dan komt even later een tweede dader op een scooter aanrijden. Deze rent met grote passen de trap op. Dit is allemaal gefilmd door cameratoezicht. De twee mannen rennen nu achter de vluchtende winkelier aan maar ze lijken hem niet ingehaald te hebben. Ze komen terug en rennen de roltrap weer af. De mannen springen allebei op de scooter en rijden weg.

Op een andere bewakingscamera is te zien dat ze onder het winkelcentrum door vluchten, over de Hospitaaldreef. Ze rijden langs het ziekenhuis en gaan aan het eind linksaf richting de Cinemadreef.

Vragen

Herkent u de mannen of weet u misschien wie ze zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *