Nieuws

Herdenkingstocht voor overleden motorrijder

Donderdagavond hebben circa 75 motoren en 25 auto`s meegereden in een herdenkingstocht voor de gisteren overleden 26-jarige motorrijder uit Almere.

De herdenkingstocht is vandaag via sociale media tot stand gekomen. Op de parkeerplaats van de Praxis aan de Markerkant verzamelden de vrienden en andere bekenden van het slachtoffer zich. Om half negen vertrok de tocht met veel kabaal richting het centrum. Met politiebegeleiding voorop trok de stoet via de centrumtunnel naar de plaats waar het noodlottige ongeval woensdagavond plaatsvond. De organisator van de tocht hield hier een korte toespraak, waarna door alle aanwezigen een minuut stilte werd gehouden. Na het leggen van bloemen trok een motorrijder een ‘burnout’ voor de overleden jongen.

De stoet voertuigen vertrok met opnieuw veel kabaal. “Laten we ervoor zorgen dat hij het daarboven kan horen”, zo was de opdracht van de organisatie. Na afloop is op de parkeerplaats bij de Praxis een dankwoord aan alle deelnemers uitgesproken.

 

 

53 gedachten over “Herdenkingstocht voor overleden motorrijder

 • Echt respectloze stoet , over de rug van een overledene met veel kabaal
  aandacht voor zichzelf vragen , politie deed zoals gewoonlijk weer niets toen er asociale overtredingen werden gemaakt

  Beantwoorden
  • Wat nou respectloos zo’n stoet ? Dit is voor en door de familie/vrienden/kennissen georganiseerd om een laatste eer te bewijsen aan die jongen die bekend stond in de wereld van auto’s en motoren.

   Zo’n reactie van een debiel zoals jij is juist respectloos !

   En de politie deed zoals gewoonlijk weer niks ?!? Die hielp ons juist dit te organiseren en veilig te laten verlopen !

  • Jammer dat je er zo over denkt, het is mooi wat deze mensen voor hun vriend hebben gedaan. De politie heeft hier toestemming voor gegeven en de stoet zelfs begeleid. Jouw reactie is respectloos, deze mensen die de laatste eer aan hun vriend bewijzen zijn dat totaal niet.

 • Erg onsmakelijke vertoning dit , er is iemand doodgegaan door een domme actie met anderen in gevaar brengend
  Gaat een groep sensatiezoekers dit “herdenken” door allerlei dwaze acties te
  vertonen op de openbare weg met een enorme geluidshinder voor
  mens en dier
  Denk ook eens aan een ander en maak geen kabaal.
  Er zijn mensen met gehoorproblemen die pijn en veel last krijgen in het oor na dit geluid
  Helaas durfde de politie niet in te grijpen

  Beantwoorden
  • Leer nou eens lezen dan als je slechthorend bent !!!
   DE POLITIE HEEFT DE STOET BEGELEID !!

  • Ik zat gister in mn tuin en hoorde de nodige launch controle, ik wist niets van het ongeluk. Het eerste wat in me opkwam was: dit moet een eerbetoon zijn aan iemand die overleden is uit de auto/motor scene. Ik heb hier dus wel respect voor. Niks mooiers dan iemand op deze manier zn laatste eer te bewijzen TOP!!!!

 • Ed! Heb je gelezen wat er stond of kan je dat niet! deze MOTORrijder is verongelukt en overleden deze jongens en meiden hebben dit super mooi gedaan om hem te herdenken en zo als er al staat zoveel mogelijk kabaal maken zodat hij het boven hoort de politie werkte hierbij mee!!!! Het is geweldig hoe dit tot stand is gekomen en zo zie je maar weer dat hun wel een hart heb en jij niet! Gewoon eerst lezen en het filmpje kijken dan had je deze reactie ook niet gezegt!!!
  R.i.p alex !

  Beantwoorden
  • Ja mar lekker makkelijk iedereen moet zich
   maar aan jullie aanpassen terwijl motorrijders dag in dag uit herrie maken
   met illegale uitlaten

 • Jammer dat dit wordt toegelaten door de politie
  Ze begeleiden een stoet met allerlei onaangepasten
  die verkeersovertredingen maakten
  Wie gaat die politie-inzet betalen ?
  Ja, precies de burger die zich wel aan de regels houdt.

  Beantwoorden
  • Stelletje internet helden zeg..

 • Ed en Martin erg trieste gevallen Martin in jou geval hou je oren dicht!!!!!!!!!!!!!! En lees en kijk nog nooit zulke respectloze reacties gezien!!! Met je en de politie durft niks geweldig dat ze dit doen !’!! Als jullie waren overleden en motoren waren jullie passie hadden jullie dit van boven af geweldig gevonden echte vrienden mensen met een hart

  Beantwoorden
  • Mar beetje triest om dit te gaan verheerlijken
   Motorrijder reed veel te hard en was een gevaar voor zichzelf en voor anderen.
   Lekker voorbeeld voor anderen ben je , die gaan nu ook vinden dat het stoer is om te scheuren

  • Jeroen en mar hebben helemaal gelijk eerst lezen dan je mening schrijven alleen in sommige gevallen kan je je reactie beter voor je houden & mar verheerlijkt niks want mensen staan er bij stil als er iemand verongelukt! Iedereen is voorzichtig maar hoe voorzichtig je ook bent je kan t niet voorkomen & anny waar staat überhaupt dat deze jongen te hard heeft gereden! Hier ga jij alleen maar vanuit!

 • Het is van de gekke dat de politie hieraan zijn medewerking verleend
  Ik zie nu dat veel mensen in die stoet jubelen over de politieinzet
  Maar dat vind ik erg hypocriet , deze mensen zijn anders heel negatief over de politie als
  ze een bekeuring krijgen

  Beantwoorden
  • Ger! Wat goed van jou! Inderdaad zijn de meeste mensen niet blij met de politie en zo Zie je juist dat ze niet alleen maar boetes uit delen maar ook medewerking verlenen aan iets heel mooi’s ‘! Sommige mensen kunnen beter gelijk hun hart er uit rukken deze hebben ze toch al niet

 • Jezus zeg wat een discussies!! Mensen verwerken en nemen afscheid van een dierbare op hun eigen manier heb daar een beetje respect voor ipv te gaan lopen klagen! Er staat nergens beschreven wat deze jonge man “fout” heeft gedaan, conclusies trekken heeft geen zin als je de daadwerkelijke toedracht niet weet. Al zit je op de fiets kan je een gevaar wezen voor je mede weg gebruikers! En dat gezeur met de politie pfff je kan alleen maar negatief wezen als je zelf geen goede ervaring met ze heb! Het zijn niet allemaal slechte mensen hoor. als politie het er niet mee eens was geweest hadden ze ook de stoet niet begeleid! Dus heb respect voor elkaar en voor het feit dat er mensen zijn die op hun eigen manier hun dierbare herdenken daar gaat t om.

  Beantwoorden
  • Mary, ik ben trots op je. Volgens mij heb je een nuchtere kijk op de zaak, ga je van de feiten uit en weet je te relativeren. Ik denk dat er nu genoeg over geschreven is en hoop dat de nabestaanden hier niet te veel last van hebben als zij dit lezen. Heel veel sterkte voor hen!

 • Wat een respectloze en walgelijke reacties hier, bah !
  Ik vind het een mooi eerbetoon en wens de nabestaande veel sterkte toe met dit tragische verlies !

  Beantwoorden
 • Omg beetje respect hraag.
  Mensen zeuren over geluid terwijl iemand overleden is ?
  Och kortzichtig klootjesvolk.

  Beantwoorden
  • Misschien ben jezelf een beetje kortzichtig. Veel mensen hebben dagelijks last van deze debibellen. Met gehoorschade tot gevolg. Dat je het even weet.

 • Ik ken de jongeman niet maar ik heb respect ervoor hoe alles is gelopen gezien het filmpje. Als motor en autoliefhebber zou ik niets anders willen dan zulk mooi gebaar en ik denk dat de meeste onder ons liefhebbers het met mij eens zijn. Als je wat te knorren hebt doe dat dan niet in deze bedroevende situatie het is al moeilijk genoeg voor de nabestaande. Stelletje zeuren

  Beantwoorden
  • Dat Ben ik helemaal met je eens Bert en ja ik Ven wat dat betreft erg nuchter…
   Heb al veel te veel meegemaakt om zoals sommige te reageren maar goed ieder zn ding

 • Toch mooi dit.
  Beetje respect hebben.
  Iedereen doet zijn eerbetoon op zijn eigen manier.
  Al heeft deze motor rijder te hard gereden het gaat om iemand die dood is.
  Vind het een mooi gebaar.
  Had er graag bij willen zijn ook al kende ik deze persoon niet.

  Beantwoorden
  • En als jouw kind was doodgereden door deze te hard rijdende motor , zou je dan ook respect hebben en er bij willen zijn?

  • Als als als

   Het gaat nu toch om deze situatie.
   Iedereen doet wel eens wat stoms helaas is dit fataal afgelopen.
   Maar neemt nog niet weg dat deze mensen hun laatste eer wilde bewijzen en hier zoveel commentaar op is.
   Rond uit triest

 • Jeroen, ik denk dat je beter zelf kan gaan lezen. Niemand heeft gezegd dat hij slechthorend is. Wel dat hij last en pijn in het oor heeft na te hard geluid. Stel je eens voor dat iemand 24 uur per dag last heeft van oorsuizingen , piepen en pijn in het oor na te hard geluid , maar dat zal je waarschijnlijk een worst. Motoren maken vaak te hard geluid , niet toegestaan door de wet en het is al aangetoond dat het schaadt.

  Beantwoorden
  • En jij bent vroeger nooit jong geweest.
   Geen brommertje met hard geluid en nooit geen stomme dingen gedaan.
   Altijd de perfecte burger geweest.
   Beetje krom om gehoor schade aan de motor rijder te wijten.
   Maarja wie ben ik

 • bertrand

  Ik heb de stoet gisteren voorbij zien komen, wat een stel holbewoners zeg. Zelfs bij een begrafenisstoet konden veel zich niet gedragen en maakten allerlei overtredingen. Gelukkig heeft de politie ze begeleid , anders was het helemaal een zootje geworden.

  Mar , jij vraagt om respect ? maar je roept zelf op tot geweld door mensen hun hart er uit te laten rukken.
  Dat past niet echt bij elkaar. Houd verder lekker je commentaar voor je want er komt weinig zinnigs uit

  Beantwoorden
  • Wauw wat een reactie! Klinkt eigenlijk heel jaloers. Best triest vind ik het. Respect heb je iig niet. Heel veel sterkte voor de nabestaanden!

 • Omdat de rouwstoet begeleid werd door de politie hebben wij vrijstelling voor de verkeerslichten gekregen. Daarnaast stond er bij iedere kruising of overgang politie of een verkeersregelaar. Verkeersovertredingen? Een hoop lawaai en wat piepende bandjes..

  Beantwoorden
  • ja , inderdaad veel overtredingen gezien over de stoep rijden , onnodig lawaai , verkeerstekens negeren , etc.et
   En wij moeten daar respect voor hebben dus. En ook voor die dode motorrijder die volgens getuigen veel te hard reed.
   Niet dus, die motorrijder verdient geen enkele respect, had ie ook niet voor ons

 • Zit toch niet te zeiken hier, en de aandacht op je te trekken. Laat mensen afscheid nemen op hun manier.
  Er staat nergens dat deze motorrijder te hard heeft gereden of wat dan ook. Dus stop met speculeren, ga ook niet denken wat nou als hij je kind heeft aangereden. Het was een éénzeidige ongeval dus ga niks verzinnen om de aandacht op je te trekken. Rechtsboven in de hoek heb je een mooi kruisje om je browser te sluiten.

  Beetje respect graag walchelijke figuren lopen er toch op deze wereld maar karma die komt ééne daags bij je op bezoek ;-)

  Sterkte voor de familie en vrienden.

  Beantwoorden
  • derealist

   Karma kan wel eens op jou gaan terugkomen. Mensen die gehoorschade mogen geen commentaar leveren.
   Al die motorrijders die zware overtredingen maken praat je goed , zeker die figuren gaan karma nog tegenkomen en deze motorrijder heeft hem al gezien.
   Wat een vertoning , allemaal op de borst kloppende idioten en wat hebben we weer op een geweldige manier respect getoond.
   Houd er rekening mee dat door dit verkeerscriminele gedrag labiele figuren worden geinspireerd en de dood worden ingejaagd door jullie

 • Mooi dat het mogelijk is om op deze manier afscheid te nemen. Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn, maar ik hoop dat de familie steun vindt door dit afscheid. Ik wens ze veel sterkte toe.

  Beantwoorden
 • De meeste mensen die hier respectloos op reageren zijn mensen die zelf niet echt sterk in hun schoenen staan, mierenneuker gedrag, schaam jullie diep! Het zijn vooral van dat kansloos volk die om alles zeuren, ouwe krentenbollen zijn jullie, hoop als jullie dood gaan jullie gewoon in een kartonnen doos worden verbrandt…

  Beantwoorden
  • Walgelijk iemand bent u !

 • Heb respect voor die man hij is overleden
  En het is een mooi gebaar wat mensen hebben vertoond
  Loop niet te janken stelletje koeken bakkers god oh god
  Alleen maar zeiken over tiefus herrie politie regelde alles voor die mensen
  Stelletje sukkels

  Beantwoorden
 • Herdenken doe je niet op de openbare weg met een heleboel kabaal en onnodige overtredingen met alle gevaar voor anderen. Waarom moet er alleen voor respect voor een dode zijn en niet voor de mensen die onnodig in gevaar wordt gebracht door dit stupide gedrag van een dwaas
  Herdenken doe je maar in een kerk of crematorium en niet door de stad op stelten te zetten

  Beantwoorden
 • Ruben , wat je zegt is flauwekul. Het is zeker niet krom om gehoorschade aan motorrijders. Veel wetenschappenlijke onderzoeken hebben al aangetoond dat te hoge decibellen die motorrijders produceren gehoorschade veroorzaken. Dus denk na voordat je uberhaupt onzin gaat uitkramen.

  Beantwoorden
 • Marianne

  Het zou de motorrijders sieren als ze op een normale manier hadden herdacht zonder herrie, gedoe en gevaarlijk rijgedrag. Nu wordt de aandacht geheel op hun gericht ipv de overledene. De vooroordelen over motorrijders zijn naar mijn mening ook geheel gegrond

  Beantwoorden
 • Triest.. triest dat die jongen op vroege leeftijd verongelukt is..
  Maar vooral triest hoe mensen vooroordelen hebben over iets waar ze niet bij zijn geweest en waar ze het echte verhaal niet kennen.

  Beantwoorden
  • Ik denk dat jijzelf met een vooroordeel kampt
   Hoe weet je dat mensen die hier reageren er niet bij zijn geweest?

  • Als ik zie hoe veel mensen reageren over de herrie en de politie dan zegt dat genoeg…

 • Alexander

  Tja mooi eerbetoon voor de familie en vrienden van het slachtoffer, maar dit slaat nergens op, er is al zoveel geluidshinder in deze stad en HEEL veel mensen met gehoorproblemen. We kunnen wel heel politiek correct gaan zitten doen hier, maar dit soort dingen horen gewoon in stilte gehouden te worden ipv met overdreven kabaal.

  Beantwoorden
  • Heel mooi gezegd Alexander, sommigen hier denken alleen aan zichzelf en vinden het respectvol om veel kabaal te maken maar dat dit respectloos is tegenover anderen interesseert ze niet

 • Michelle

  Sjonge jonge jonge… Beetje respectloos van een aantal mensen zeg. Het is voor een overleden iemand, dit is misschien wat die overleden man altijd al helemaal geweldig vond, en het hoort bij motorrijders. Kom op zeg, beetje respect, voor 1x kan het toch. Komen mensen klagen omdat er mensen zijn die gehoor problemen hebben, tja, sorry hoor, maar mensen die thuis zitten, doen hun raampjes ffies 2 minuten dicht en mensen op straat, tja, oortjes ffies dicht doen dan als ze voorbij hun komen? Kom op mensen, voor 1x, heb een beetje respect, het was een zeer mooie stoet. RESPECT. en RIP <3

  Beantwoorden
  • Marianne

   Michelle , jij snapt het niet , door dat veel te harde geluid kunnen oren beschadigd raken waardoor je gehoor voor altijd beschadigd kan raken, met als gevolg 24 uur per dag , ruizen , trillingen , piepen en pijn in het oor. Die motorrijders hebben daar geen enkel respect voor en jij ook niet zo te merken, Dus houd je domme commentaar maar lekker voor je

 • Marianne,

  Het is aan die personen de keuze om daarbij te gaan staan. Woongelegenheden zijn op 500m/1000m afstand, dus op die manier gehoorbeschadiging veroorzaken is vrijwel onmogelijk. Of er moeten motoren tussen zitten met een vliegtuigmotor.

  Het is zoals gewoon zielig gezeur van een stelletje milieuactivisten/prius rijders. De motorrijders/automobilisten die aan dit soort dingen meedoen worden vreselijk in de gaten gehouden en gecontroleerd door politie/overheid. Dus houd zelf je domme commentaar voor je!

  Voor een petrolhead is dit een van de mooiste manier om herdenkt te worden!

  Beantwoorden
  • Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het wel degelijk schaadt. En je commentaar over 500 / 1000 m slaat natuurlijk nergens op. Je kunt toch toevallig langs de weg lopen en dan geconfronteerd worden met zo’n stel asocialen. Dat de politie meewerkt aan zo’n optocht met onwettig veel kabaal toont maar weer eens de zwakte van de overheid aan. Dus beter nadenken voordat je iets schrijft want je beledigt een groep met gehoorproblemen.

  • Eddy,

   De plek waar gas werd gegeven is een weg die afgelegen ligt. Als voetganger heb je niks te zoeken op deze weg. Dat de politie hieraan meewerkt is om de stoet de begeleiden. Voor de verkeersveiligheid worden kruispunten afgesloten, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan!

   Het is gewoon hypocriet om op deze manier te reageren. Wordt er op een parkeerplaats zo’n geluidsoverlast geproduceerd had je een punt! Volgensmij beledig ik helemaal niemand. Ik geef alleen aan dat de keuze aan die personen is om erbij te gaan staan, de geluidsoverlast is geproduceerd op een punt waar voetgangers volgens de wet niet mogen komen. Buitenstaanders hebben behalve een verkeersopstopping dus geen last gehad hiervan. Of beledig ik nu weer mensen met gehoorproblemen?

 • Onzin , op de gehele route was het geluidsniveau te hoog
  Door de illegale uitlaten
  Verder is het niet aan u of een voetganger iets te zoeken heeft op een ” verlaten weg”
  Ik zie steeds in uw betoog dat u zaken recht praat die krom zijn

  Beantwoorden
 • Het is geen verlaten weg, het is een 50 weg die verboden is voor voetgangers. Deze hebben hier dus niks te zoeken! Verder praat ik geen dingen recht die krom zij , jullie doen aannames op basis van 0,0 voorkennis! Op basis waarvan concludeer jij dat de uitlaten illegaal zijn? Door het feit dat je een toerenbegrenzer hoort aanslaan met wat kabaal?

  Beantwoorden
 • Als we bij iedere verkeersdode zo’n bijeenkomst moeten hebben, dan wordt het nog een flinke klotenzooi……

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *