Persberichten

Getuigenoproep na beroving Spoorbaanpad

politie persDrie mannen beroven in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 augustus 2014, rond 00.40 uur, op het Spoorbaanpad een 19-jarige vrouw van haar tas. De politie zoekt het nog onbekende drietal en de gestolen tas.

Het slachtoffer fietst over het Spoorbaanpad en als ze bij de brug naar de Faunabuurt is, komen er ineens drie mannen van een trapje af. Eén van hen duwt de vrouw van haar fiets en één van hen gaat op haar zitten. Hij doet z’n handen voor haar ogen en mond. Ze pakken dan haar tas af en de man die bovenop haar ligt, stompt haar dan nog in haar maag. De mannen gaan ervandoor en het slachtoffer fietst via de brug naar de overkant en krijgt dan hulp van omstanders.

De politie zoekt drie verdachten. Zij hebben de tas van het slachtoffer meegenomen. Het gaat om een tas van het merk Desigual. Op de foto zie je een vergelijkbaar model. De tas heeft verschillende kleuren en veel vakjes om spullen in te doen waarvan sommige met rits.

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • donkere huidskleur
 • lengte 1,85 meter tot 1,90 meter
 • droeg een trui met capuchon met daaroverheen donkere gewatteerde jas
 • spreekt met een licht accent.

Verdachte 2:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • ook hij droeg een trui met capuchon.

Verdachte 3:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • lengte ongeveer 1,68 meter
 • ook hij droeg een trui met capuchon.

Vragen

Ben u getuige geweest van deze straatroof, weet u misschien wie de daders zijn of weet u misschien waar de tas van het slachtoffer gebleven is? Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *