Nieuws

Vijftien jonge koeien omgekomen bij brand

Bij een melkveebedrijf aan de Slingerweg in Zeewolde is donderdagmiddag rond half twee brand uitgebroken. De brand brak uit in een schuur op de achterzijde van het terrein. In de schuur stonden dertig jonge koeien en was hooi opgeslagen. Vijftien dieren konden met hulp van buren in veiligheid worden gebracht, vijftien andere zijn omgekomen.

De brandweer heeft vrij snel  opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en later ‘Grip1’. Door deze opschaling zijn extra hulpdiensten en een groot watertransport naar de brand gekomen. Een waterslang van honderden meters werd uitgerold over de Slingerweg om water uit een sloot bij de brand te krijgen. In eerste instantie heeft de brandweer water uit kleinere sloten gebruikt om brandoverslag naar een naast gelegen schuur, waar ongeveer 100 koeien stonden, te voorkomen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen maar die is alleen op het erf van het bedrijf terecht gekomen. Omwonenden en op een naastgelegen camping wordt gevraagd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling. De brandweer is voorlopig nog bezig met het blussen van de smeulende hooiresten.

De rookontwikkeling die bij de brand ontstond was vanuit Almere te zien, ook zijn diverse wegen in de omgeving afgesloten voor het verkeer, waaronder de Slingerweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *