Persberichten

Agent mishandeld bij aanhouding op Grote Markt

politie persIn de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juni is een agent in het gezicht geslagen toen hij een verdachte aan wilde houden. Dit na een melding van een vechtpartij op de Grote Markt. Agenten troffen rond 04:30 uur ter plaatse een groepje mensen en een jongen die niet aanspreekbaar was aan. Agenten legden hem op de grond waarna hij weer bij kennis kwam. Ambulancepersoneel controleerde de jongen en legde hem in een ambulance.

Klap
Een agent was bezig met het opnemen van getuigenverklaringen toen een man zich begon op te dringen. De agent verzocht meerdere malen of de man weg wilde gaan zodat de getuige zijn verklaring kon geven. De man, 22 jaar uit Almere, luisterde hier niet naar waarna de agent hem wilde aanhouden. Hierop gaf de Almeerder de agent een klap in het gezicht. Andere agenten wisten de verdachte onder controle te krijgen en mee te nemen naar het politiebureau. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling, de Almeerder zit vast.

Belediging
Een half uur later kwam er een melding dat er op de Grote Markt een jongen rondliep van het eerdere incident. Ter plaatse bleek de jongen die eerder op de avond door ambulancepersoneel was nagekeken, terug was gekomen en iemand geslagen zou hebben. Een beveiliger van een horecagelegenheid was tussenbeide gekomen en wist de jongen, 23 jaar uit Almere, onder controle te houden. Agenten gingen het gesprek met hem aan waarbij de Almeerder beledigende taal tegen de agenten uitte waarna hij werd aangehouden voor belediging en het verstoren van de openbare orde. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er is voorgevallen en wie welke rol heeft gehad.

Een gedachte over “Agent mishandeld bij aanhouding op Grote Markt

  • Verdachten ?

    Het verhaal klopt niet ik ben mishandelt door de agent !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *