Nieuws

Zaterdag Veiligheidsdag, opening PIT en demonstraties hulpverleners

Ontdek de held in jezelf

In de wereld stappen van politie, brandweer, ambulance en defensie? Dat kan op zaterdag 12 april, van 12.00 tot 17.00 uur, in Almere. Op de pleinen in het centrum presenteren de hulpdiensten zich en is er onder het motto ‘Ontdek de held in jezelf’ van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud. Wel eens een brandje geblust? Wanneer komt defensie in actie? Hoe werkt een broeder van de ambulance samen met een agent? Wat gebeurt er allemaal om een slachtoffer uit een autowrak te halen? Wel eens een pantserrupsvoertuig van dichtbij gezien? Kom naar de Veiligheidsdag in Almere Centrum. Aanleiding voor deze Veiligheidsdag is de opening van PIT in Almere Centrum, ook op 12 april.

PIT

PIT is de interactieve expo over veiligheid aan het Schipperplein in Almere Centrum waar bezoekers ontdekken hoe belangrijk het werk van hulpverleners is en wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid te vergroten. Het is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Harry van Boven, directeur a.i. van PIT: “Op een interactieve manier nemen we bezoekers mee in de historie en de huidige processen van de hulpverlening. Zo kunnen mensen zelf een digitale brandhaard blussen, ervaren hoe het is om in een politiecel te verblijven, hoe het in de meldkamer in zijn werk gaat en wat de gevaren zijn van grote aantallen valse meldingen via 112.”

Over Almere Centrum

Almere is een jonge stad met moderne architectuur, een uniek winkelaanbod en veel water in een groene omgeving. Met een bioscoop, een theater, diverse horecagelegenheden en een groot aantal winkels heeft het levendige centrum van Almere genoeg in huis om voluit te genieten. Het door Rem Koolhaas ontworpen winkelcentrum biedt volop ruimte aan inspirerende winkels en warenhuizen als Zara, Rituals, Bever, Just Kidz, Superdry, Hugo Boss, MediaMarkt en Primark. Daarnaast vinden er meerdere keren per jaar drukbezochte evenementen plaats. Uniek is de duurzame en gratis toegankelijke oppasservice Kartopia voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De nieuwste aanwinst is PIT, de spannende interactieve expo over veiligheid waar het publiek kennismaakt met de wereld van politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening aan het Schipperplein 4-6 in Almere Centrum.

Meer info: www.almerecentrum.nl

Tekst: www.vvvalmere.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *