Persberichten

Vier jongens aangehouden na inbraak Eendrachtstraat

Politie Maandagmiddag zijn vier jongens aangehouden voor het plegen van een inbraak in een woning aan de Eendrachtstraat. De politie kreeg rond 15:00 uur de melding van de inbraak. Toen agenten ter plaatse kwamen meldde de bewoner dat er een juwelendoos en autosleutel waren ontvreemd.
Verschillende getuigen verklaarden dat er jongens zich verdacht gedroegen in de omgeving van de Holbeinstraat. Agenten gingen in de buurt op zoek en zagen dat twee jongens op de Hagevoortdreef iets in het water gooiden. Het bleek om een juwelendoos te gaan. Toen de jongens de politieauto zagen probeerden zij er vandoor te gaan in een lijnbus. Agenten hebben de jongens vervolgens uit de bus gehaald en aangehouden. Eén van deze jongens had een autosleutel bij zich. Tegelijkertijd zagen agenten aan de andere kant van de Hagevoortdreef ook een tweetal jongens rennen die vermoedelijk uit de richting van de woning op de Eendrachtstraat kwamen. Ook deze jongens zijn aangehouden. Zowel de juwelendoos als de autosleutel bleken afkomstig van inbraak.
De vier jongens uit Almere, in de leeftijd van 17, 16 en 15 jaar, zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De goederen worden later deze week door de rechtmatige eigenaar opgehaald. Politie doet verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *