Kort nieuws

Eén gewonde bij auto tegen lichtmast

Bij een eenzijdig ongeval is een auto in de nacht van donderdag op vrijdag op de Hogering tegen een lichtmast gereden. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder in het begin van de nacht bij de kruising met de Contrabasweg de macht over het stuur. De auto raakte van de weg in de middenberm en botste zowel tegen de lichtmast als tegen een verkeerslicht. Het bovenste deel van de lichtmast brak af en belandde op het wegdek. Het verkeerslicht lag na het ongeval in de middenberm.

Ondanks de enorme klap kon de bestuurder zonder hulp van de brandweer uit het voertuig worden gehaald. De gealarmeerde brandweer kon daardoor snel weer retour. Ook de gealarmeerde traumahelikopter werd afgemeld. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft de auto meegenomen. De Hogering werd in beide richtingen enige tijd afgesloten. Door het nachtelijke uur was er slechts weinig verkeer op de weg die daar hinder van heeft ondervonden.

Tweede aanrijding op dezelfde kruising

Vrijdagochtend vond er rond half tien weer een aanrijding plaats op dezelfde kruising. Deze keer kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. De verkeerslichteninstallatie op de kruising was nog buiten werking na het ongeval van de afgelopen nacht. Mogelijk heeft dit een rol gespeeld bij de tweede aanrijding. Er vielen geen gewonden. De Hogering was weer enige tijd geblokkeerd. Een berger heeft de beide personenauto’s meegenomen. Inmiddels kwam ook een bedrijf ter plaatse om de verkeerslichten weer te repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *