Persberichten

Bewoners bedreigd bij woninginbraak, inzet politiehelikopter

politie heliIn de nacht van donderdag 24 april op vrijdag 25 april heeft er een woninginbraak plaatsgevonden op de Tempo Doeloestraat in Almere. Politie heeft na uitgebreid onderzoek met behulp van onder andere de politiehelikopter de daders niet kunnen aanhouden.

Omstreeks 01:45 uur kreeg de politie de melding van een woninginbraak waarbij inbrekers de bewoonster en een aanwezige man hadden bedreigd. Ongeveer 20 minuten daarvoor werd de bewoonster wakker van geluid op de benedenverdieping van de woning. Zij trof daar drie onbekende mannen met een masker en bivakmutsen aan. De mannen eisten geld en waardevolle spullen. Hierbij raakte de man die in de woning aanwezig was gewond aan zijn hand. De inbrekers gingen er vervolgens vandoor met een aantal sieraden en een mobiele telefoon.

In de omgeving werd er gezocht naar de inbrekers. Hierbij werd gebruik gemaakt van de politiehelikopter en cameratoezicht. De inbrekers zijn in de buurt niet aangetroffen. Politie heeft de zaak in onderzoek.

Signalement
De bewoonster van de woning heeft de drie inbrekers als volgt beschreven:
Een van de mannen was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, droeg zwarte handschoenen, een donkere spijkerbroek, zwarte schoenen en een korte zwarte jas. De man droeg een masker.
De tweede man was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, droeg een bivakmuts, donkere jas, donkere spijkerbroek, zwarte schoenen en had een breed postuur.
De derde man was ook tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, droeg ook een bivakmuts en was donker gekleed.

Mogelijk was er nog een vierde man betrokken bij de inbraak, hier is geen signalement van, maar wordt wel meegenomen in het onderzoek.

Getuigenoproep
Heeft u op vrijdagnacht 25 april omstreeks 01:30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Tempo Doeloestraat? Of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *