Persberichten

Twee mislukte berovingen bij pinautomaten

politiepersBij verschillende pinautomaten in Almere hebben dinsdagavond twee mislukte berovingen plaatsgevonden. In beide gevallen verweerde de slachtoffers zich, waardoor het bij een poging bleef.
Omstreeks 21.55 uur ging een 41-jarige man uit Almere pinnen bij een geldautomaat aan het Zuideinde. Plotseling voelde hij iemand achter zich. Een onbekende man wilde zijn geld hebben. Het slachtoffer wist zijn belager met enkele klappen van zich af te slaan, waarna de dader afdroop in onbekende richting.Het gaat om een blanke man van circa 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een normaal tot tenger postuur en een lang gezicht. Hij droeg een donkere winterjas met capuchon over het hoofd en sprak met een Oostblok-accent.

Beroving Markt
Een 30-jarige vrouw uit Almere stond omstreeks 22.25 uur te pinnen bij een geldautomaat op de Markt, toen er een onbekende man met een steekwapen op haar af kwam. De vrouw begon te schreeuwen en rende weg. De verdachte liep weg in de richting van de Plaats. Mogelijk is hij daarna in een auto gestapt. Deze verdachte is een getinte man van circa 1.85 meter lang, met een slungelig dun postuur en donker krullend haar. Hij droeg een donkerblauwe driekwart jas met capuchon en donkere jeans en zwarte sneakers met witte zool.

De politie heeft beide zaken in onderzoek en verzoekt getuigen die iets hebben gezien hebben of informatie hebben met betrekking tot een van beide voorvallen om contact op te nemen met politie Almere via 0900 – 88 44. Anoniem bellen kan ook naar 0800 – 7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *