Persberichten

Verdachte aangehouden voor straatroof

51-SB-VGDinsdag 18 februari kon een 16-jarige jongen uit Almere worden aangehouden op verdenking van een straatroof.

Dinsdagmiddag rond 15.20 uur liep een 14-jarige jongen uit Almere samen met een vriend over de Marktgracht. Ineens stond er een jongen voor hen die de Almeerder vastpakte bij zijn kraag en de spullen van het slachtoffer wilde. De Almeerder gaf zijn telefoon aan de verdachte, die ervandoor ging. De jongen ging naar school waar de politie werd ingelicht. De identiteit van de verdachte kon worden achterhaald middels het signalement. Thuis werd hij echter niet aangetroffen.

Rond 20.00 uur gingen agenten naar een opstootje op de Prozaweg waar een aantal jongens ruzie hadden. Eén van de jongens wilde zich niet identificeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij de gezochte verdachte was van de straatroof eerder op de dag. Bij fouillering had de verdachte, 16 jaar uit Almere, een telefoon in zijn kleding verstopt. Hij zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *