Persberichten

Jongens proberen vrouw te beroven

politiebureauTwee jongens probeerden op woensdagmiddag 5 februari een vrouw te beroven. Zij verzette zich, waarna de straatrovers er zonder buit vandoor gingen.

Rond 14.00 uur zat een 26-jarige vrouw uit Almere op de Poortmolenstraat op een bankje van de bushalte Molenbuurt-Noord in Almere-Buiten. Zij zat te wachten op buslijn 10 richting Almere-Buiten centrum. Zij zag dat twee jongens vanuit de richting van het water aan het Mathieu Cordangpad aan kwamen lopen en de busbaan in haar richting overstaken. De vrouw besteedde daar verder geen aandacht aan, omdat zij met haar telefoon bezig was.

Worsteling

Plotseling zag zij dat het tweetal pal voor haar stond. Eén van hen vroeg haar of een bus naar een bepaalde plek reed. Zij gaf aan dat niet te weten. Vervolgens probeerden de beide jongens haar gsm uit haar handen te trekken. Zij schopte van zich af en er ontstond een worsteling. Het slachtoffer liet haar telefoon echter niet los, waarop de straatrovers er zonder buit vandoor gingen. Zij renden weg in de richting van het Grondzeilerplantsoen. Het slachtoffer hield geen letsel aan de gewelddadige poging tot beroving over. Zij stapte kort daarna op haar bus, waarna de chauffeur de politie op de hoogte stelde.

Signalementen

De straatrovers waren twee negroïde jongens (redelijk lichtgetinte huidskleur) van rond de 16/17 jaar, beiden met een slank postuur, één van hen was rond de 1.70 meter lang, de ander ongeveer 1.65 meter.

Man bij bestelbusje

Toen de straatrovers ervandoor gingen, zag het slachtoffer op de kruising van de Poortmolenstraat – Grondzeilerplantsoen een man bij een zilverkleurig bestelbusje staan. Gezien de belettering had de Almeerse het idee dat het een aannemersbusje was. Vermoedelijk had de man niet de straatroof gezien, want hij kwam de vrouw niet te hulp, maar mogelijk heeft hij wel de verdachten zien vluchten.

Getuigenoproep

Aan de man bij het bestelbusje en aan mogelijk andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *