Nieuws

Jaarwisseling rustig verlopen, enkele mensen gewond

De jaarwisseling in Almere is rustiger verlopen dan vorig jaar. Uit het live-blog dat wij bijhielden bleek dat de brandweer in Almere ongeveer veertig was uitgerukt voor kleine brandjes in containers of bosjes. Grote probleem deden zich niet voor tijdens deze nacht. Alleen in de Toon Hermansstraat werd een deur van een woning zwaar beschadigd door een vuurwerkexplosie en in de Sieradenbuurt werd een man door een drietal beroofd van zijn tas. Verder was er een buitenbrand tegen de gevel van de Vomar in Filmwijk en een autobrand in de Populierenstraat in Parkwijk. Rond 18.15 uur ontstond er een grote stroomstoring. In ongeveer acht wijken, met totaal 16000 huishoudens, viel de stroom tijdelijk ook. Rond negen uur was het probleem verholpen.

Bij de spoedpost van het Flevoziekenhuis was het wel druk. Daar werden onder andere vijf slachtoffers behandeld voor letsel naar aanleiding van vuurwerk, acht personen voor overmatig alcohol gebruik en een onbekend aantal mensen voor ander letsel.

Ook was er geen sprake van geweld tegen hulpverleners. In de meeste gevallen reed de politie ook met de brandweer mee naar de meldingen. De gemeente is bezig met het inventariseren van de schade die in de stad is aangericht door vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *