Nieuws

Glasplaten station Almere Centrum laten los tijdens zware storm

Donderdagmiddag en avond trok er een zware storm over Nederland. In Almere bleef de schade redelijk beperkt. Alleen het centraal station in het centrum werd zwaar getroffen. Circa zes glasplaten lieten rond half vijf los en dreigde naar beneden te vallen. Eén bus werd geraakt door een stalen frame die ook was losgewaaid, met een groot gat in de bus als gevolg. De brandweer kwam ter plaatse. Na een eerste inspectie werd besloten om het deel van het station aan de kant van de Staatsliedenwijk te ontruimen en af te sluiten. Ook de treinsporen aan die kant van het station en het busplein onder het station werden buiten gebruik gesteld.

Rond kwart voor zes kwam ook de hoogwerker van de brandweer te plaatse. De brandweerlieden hebben de resten van de gebarsten ruiten verwijderd. Om 18 uur werd het station weer vrijgegeven en konden de treinen en bussen weer vrij rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *