Persberichten

Twee arrestaties in Almere na gewapende overval in Naarden

politie persTwee mannen zijn kort na een gewapende overval in Naarden met hulp van alerte getuigen aangehouden.

Rond 13.00 uur werd een vrouw die stond te pinnen bij de pinautomaat aan de Ten Boschstraat, door twee mannen overvallen. De vrouw moest onder bedreiging van een vuurwapen geld en goederen afstaan. Na de gewelddadige diefstal vluchtte de twee mannen in een auto richting de snelweg.

Alerte getuigen

Alerte getuigen die het gegil van de vrouw hoorden belden direct 1-1-2. Een van de omstanders gaf het kenteken van de vluchtauto door terwijl andere omstanders zich over de vrouw ontfermden.

Burgernetactie

Doordat er veel gedetailleerde informatie was werd door de politiemeldkamer een Burgernet verzonden. Getuigen belden nadat ze de vluchtauto op de snelweg A-6 hadden gezien.

Aanhouding in Almere

Politie-eenheden in Flevoland posterden zich op diverse locaties nabij de A-6. Bij de Hogering/Grasweg werd de auto aan de kant gezet en zijn de verdachten middels een speciale procedure (aanhouding en benadering gevaarlijke verdachten) aangehouden.

De auto is in beslag genomen. De verdachten, beiden 20 jaar en afkomstig uit Almere en Amsterdam, zijn ingesloten. De recherche van district Gooi en Vechtstreek heeft de zaak in onderzoek.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met deze gewelddadige diefstal te maken kan hebben? Belt u dan met 0900-8844.

2 gedachten over “Twee arrestaties in Almere na gewapende overval in Naarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *