Nieuws

Shell tankstations doelwit van protestacties Greenpeace

Vrijdagochtend zijn er in heel Nederland tankstations van Shell doelwit geworden van protestacties van Greenpeace. Ook de drie Shell tankstations in Almere werden hierbij betrokken. De actievoerders hadden bij de tankstations meerdere slangen met behulp van een fietsketting aan elkaar vast gemaakt. Hierdoor werd het tanken onmogelijk gemaakt. De actie is gericht tegen een proef van Shell met olieboringen in het gebied op en rond de Noordpool.

De recherche heeft bij de drie tankstations onderzoekt verricht en bewijsmateriaal veilig gesteld. De brandweer is ter plaatse gekomen om de sloten te verwijderen. Op meerdere locaties in Nederland zijn actievoerders gearresteerd. In Almere zijn geen aanhoudingen verricht.

Foto’s: Bob Friedl√§nder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *