Persberichten

Inbreker (16) aangehouden na inzet politiehelikopter en politiehond

politie heliEen 16-jarige jongen is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober met hulp van de politiehelikopter en een politiehond aangehouden.

Een bewoner van de Tasmaniestraat alarmeerde rond 02.15 uur via 1-1-2 de politie toen hij drie inbrekers betrapte bij zijn woning. Het drietal rende weg richting de Hawaiweg. Meerdere politie-eenheden zochten de buurt af totdat een tweede melding van drie inbrekers aan de Madagaskarstraat binnen kwam. Agenten zagen één verdachte die probeerde te ontkomen waarna de achtervolging werd ingezet. De verdachte sprong het water in om aan de politie te ontkomen. Bij het Nova Zemblapad troffen de agenten een nat spoor aan dat richting Gerrit Schultepad liep. Met meerdere politie-eenheden werden diverse posities ingenomen waardoor de in het water bevindende verdachte was ingesloten.

Inzet politiehelikopter en politiehond

De verdachte, die zich had verstopt, negeerde het bevel te voorschijn te komen. Een politiehelikopter ondersteunde de zoekactie en traceerde de verstopte verdachte in een rietkraag. Ondanks meerdere waarschuwingen en aanroepen weigerde de verdachte te voorschijn te komen. Hierop is een politiehond ingezet die de verdachte heeft gebeten. De verdachte, 16 jaar uit Almere, is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De twee nog ontbrekende verdachten zijn ondanks alle zoekinspanningen nog niet gevonden.

Braaksporen

Bij twee woningen zijn sporen van braak aangetroffen. Het Woning Inbrakenteam heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *