Kort nieuws

Politiehelikopter vindt gestolen motorboot terug

Een motorboot die uit de haven van Bunschoten(Utrecht)was gestolen is dinsdagavond terug gevonden op het Gooimeer tussen Almere en Naarden. Een oplettende getuige belde 112 naar aanleiding van de diefstal waarna de hulp van de politiehelikopter werd ingeroepen om de boot te lokaliseren. Ook op de Gooimeerdijk-West stonden agenten op de uitkijk. Voor het eiland de Schelp nabij Naarden werd de boot gespot. Twee toegesnelde boten van de waterpolitie hebben de verdachte na een achtervolging weten te stoppen en direct aangehouden. De boot is direct door de politie in beslag genomen en weer naar de haven van Bunschoten gebracht.

Update: 25-09-2013 | 07:21

Een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond 24 september aangehouden op een gestolen speedboot.

Een getuige zag hoe de boot van een kennis de haven van Bunschoten verliet. De schipper was echter een onbekende man. De getuige vertrouwde het niet en belde de eigenaar van de snelle Searay motorboot. Die had de boot niet uitgeleend waarna 112 werd gebeld. De politiemeldkamer dirigeerde direct een politieboot van district Gooi en vechtstreek naar het Eemmeer en kreeg bijstand van een politieboot van de Landelijke Eenheid uit Amsterdam. De politiehelikopter, die boven Amersfoort vloog, sloot aan bij de zoektocht naar de snel wegvarende motorboot. De wijkagent van Bunschoten die de berichten via de portofoon meeluisterde, stapte op bij de havenmeester aan boord en zette eveneens koers richting Gooimeer.

De bemanning van de politiehelikopter spotte binnen 10 minuten de gestolen boot en gaf positie en bijzonderheden door aan de meldkamer. Onderwijl bleef de helikopter laag boven het water bij de motorboot hangen.

Op het eiland De Schelp, nabij de jachthaven van Naarden, strandde de gestolen motorboot. De politiehelikopter bleef de boot observeren terwijl vanaf het water drie boten toesnelden. De verdachte werd aangehouden en de gestolen speedboot in beslag genomen. De recherche is een onderzoek gestart. Het vermoeden is dat de aangehouden verdachte niet alleen heeft gehandeld. De verdachte, die ook nog voor ruim € 1.100,- aan boetes had openstaan, is ingesloten en zit vast. De boot is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *