Nieuws

Agent schiet; Vier verdachten op heterdaad aangehouden bij woninginbraak

Vier verdachten zijn maandagavond 12 augustus op heterdaad aangehouden na een woninginbraak. Een agent schoot op de vluchtauto die tegen een paal reed en op zijn kop terecht kwam.

Omwonenden alarmeerden rond 22.20 uur de politie omdat ze verdachte figuren rond een woning zagen op de Haviklaan. Agenten stelden een onderzoek in en zette hun politieauto in een andere straat neer en gingen te voet naar de bewuste woning.

Verdachten rennen weg

Vlakbij het huis zagen de agenten twee mannen die, bij het zien van de politie, direct hard wegrenden. De agenten renden achter de twee mannen aan richting de Kievietslaan. Een agent maakte een omtrekkende beweging om de vluchtende verdachten in te sluiten, de andere agent volgde de rennende verdachten. Nabij het fietspad aan de Kievietslaan stapten de twee in een auto en reden weg.

Op vluchtauto geschoten

De agent sommeerde de auto te stoppen maar de bestuurder gaf gas bij en reed in op de politieman. De agent heeft hierop op de vluchtauto geschoten. De auto reed tegen een paaltje waarna deze door de lucht vloog en op zijn kop terecht kwam. Met meerdere ter plaatse gekomen agenten zijn vier mannen uit de gecrashte auto aangehouden. De verdachten zijn 19, 21, 22 en 23 jaar en komen uit Almere, Amsterdam en Den Haag.

Aangetroffen goederen op vluchtroute

In de directe omgeving van de woning en op de vluchtweg van de verdachten, zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van inbraak afkomstig zijn. Specialisten van Forensische Opsporing hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht. De recherche van Almere heeft de zaak in onderzoek.

Er raakte niemand gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *