Nieuws

Ravage op de A6 na aanrijding bezinedieven

Zondagmiddag rond kwart voor drie vond er een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de A6 bij Almere Poort. Een auto, komende vanaf de Havendreef, reed met hoge snelheid de oprit bij Almere Poort op. Bij de manoeuvre om in te voegen verloor de verdachte de macht over het stuur waarbij hij een personenauto van de weg reed. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, vluchtten de auto uit en rende in de richting van het zilverstrand. De politie zette meerdere eenheden, de politieheli, een diensthond en een politieboot in om de verdachten te traceren. Deze massale inzet leidde, mede door de hulp van groot aantal getuigen, tot de aanhouding van een 31- jarige inwoner van Almere. Hij is de vermoedelijke bestuurder van de auto.

Uit onderzoek bleek al snel waarom de auto zo snel reed en de inzittenden op de vlucht sloegen. Het drietal had namelijk een benzinediefstal gepleegd bij een tankstation aan de Havendreef.

Na de aanrijding ontstond er voor langere tijd een versperring en dit leidde tot een lange file in de richting van Amsterdam. Onderzoek naar de ongeval werd uitgevoerd door de specialisten van Verkeersongevalanalyse. Rond 18.00 uur kon de weg voor het overige verkeer weer geheel worden vrijgegeven. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *