Persberichten

‘Pakketje verkeerd bezorgd’, twee verdachten aangehouden

politielogoDinsdag 11 juni werd bij een bewoner aangebeld door twee jongens die een pakketje kwamen halen die verkeerd bezorgd zou zijn. De bewoner vertrouwde dit niet en belde de politie. De twee jongens werden aangehouden op verdenking van oplichting.

Rond 16.45 uur werd bij een bewoner van de Amersfoortweg aangebeld door twee jongens. Zij hadden het verhaal dat er op het adres van de bewoner een pakketje van hen verkeerd bezorgd zou zijn op het adres van de bewoner en wilde het pakketje meenemen. De bewoner vertrouwde dit niet omdat hij niets besteld had en schakelde de politie in.

Bij aankomst van de agenten renden de twee jongens, 15 en 16 jaar uit Almere, weg. De agenten zette de achtervolging in en op de Baarnstraat en het Leerdampad konden ze de twee in de kraag vatten. De Almeerders zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Oplichtingstruc

Bij deze oplichtingstruc wordt bij een bedrijf iets besteld waarbij een ander adres wordt opgegeven dan dat van degene die het goed besteld. Het bestelde goed wordt niet betaald. Vervolgens gaan de verdachten naar het door hun verkeerde opgegeven adres met het verhaal dat een pakketje verkeerd bezorgd is en ze het mee willen nemen. Omdat het goed niet betaald is, gaat de rekening van het bedrijf dan naar het verkeerd opgegeven adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *