Nieuws

Meisje gewond na zware aanrijding met bus in Bouwmeesterbuurt

Woensdagmiddag rond kwart voor vijf is een meisje zwaargewond geraakt na een aanrijding met een stadsbus. Het ongeval gebeurde op de busbaanovergang nabij het Pirellipad in Bouwmeesterbuurt.

Gezien de ernst van de verwondingen werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Zij waren binnen een kwartier ter plaatse en zijn op een grasveld aan het C. van Eesterenplein geland. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is zij per ambulance met spoed naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht en zal verder onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval. Het busverkeer is als gevolg van het ongeval lange tijd gestremd geweest.

Update 18/4: De politie omschrijft de toestand van het slachtoffer, 13-jarig meisje uit Almere, als kritiek. Het meisje fietste op het fietspad naast de busbaan in de Bouwmeesterbuurt in de richting van Almere Buiten. Op datzelfde moment reed een 61-jarige buschauffeur uit Almere met zijn bus over de busbaan. Op de plek waar fietsers en voetgangers over kunnen steken, fietste het meisje de overgang op. De buschauffeur kon haar niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg.

 

Een gedachte over “Meisje gewond na zware aanrijding met bus in Bouwmeesterbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *