Persberichten

2 winkeldieven aangehouden voor diefstal, bedreiging, belediging en aanranding

politiebureauEen 21-jarige vrouw uit Almere en een 29-jarige man uit Lelystad zijn dinsdagavond 15 januari aangehouden nadat ze betrapt waren op winkeldiefstal. Winkelpersoneel dat hen betrapte werd geslagen.

Rond 19.20 uur werd het duo in de winkel aan de Korte Promenade betrapt. Hierbij sloeg en schopte de vrouw naar het winkelpersoneel, dat inmiddels de politie had gealarmeerd. Beiden werden door de agenten overgenomen en naar een politiebureau overgebracht.

Confrontatie

In de politieauto ging de man uit zijn dak. Hij bedreigde de agenten en beledigde een vrouwelijke agent door haar uit te schelden. Bij het plaatsen in een cel in het cellencomplex kwam het opnieuw tot een confrontatie met de verdachte. De man viel de agenten aan en bij de worsteling die ontstond greep hij een agente in het kruis. Nadat de man onder controle was gebracht is hij ingesloten.

Meerdere aangiftes tegen de man en vrouw

Tegen de man en vrouw is aangifte gedaan terzake bedreiging, belediging, aanranding en diefstal met geweld. Ook het winkelpersoneel heeft aangifte gedaan. Een van de winkelbedienden raakte lichtgewond. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche van Almere heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *