Kort nieuws

Vlam in de pan in woning Bouwmeesterbuurt

In een woning aan de A.D. van Eckstraat brak zaterdagavond rond 7 uur brand uit in de keuken door vlam in de pan. De toegesnelde brandweer kon voorkomen dat de keuken geheel uitbrandde, door de brandende pan snel naar buiten te brengen. Inmiddels stond de woning wel vol met rook. De geschrokken bewoonster kon de woning op tijd verlaten en raakte niet gewond.

Bij vlam in de pan mag er nooit worden geblust met water. Krijgt u onverhoopt te maken met vlam in de pan, sluit de pan dan af met de bijbehorende, passende deksel. Zet de deksel eerst rechtop in de rand aan de kant waar u staat, de vlammen daarmee afschermend, en laat de deksel dan rustig op de pan zakken. Draai de warmtebron uit en schakel de afzuigkap uit. Laat de pan vervolgens geheel afkoelen. Zorg er daarom voor dat u altijd de bijpassende deksel binnen handbereik heeft liggen. Het gebruik van een blusdeken is ook mogelijk. Laat nooit een pan onbeheerd achter op het vuur.

Foto`s en tekst: Jos van der Lelie

Een gedachte over “Vlam in de pan in woning Bouwmeesterbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *