Nieuws

Leerling Baken geschorst na tweets over overleden grensrechter

Een leerling van Het Baken in Almere is geschorst omdat hij diverse tweets heeft geplaatst over de dood van de grensrechter van Buitenboys. De leerling verstuurde één van de tweets vanaf een schoolcomputer. Hierdoor kon de leiding van de school de leerling achterhalen. Hieruit bleek dat de leerling het Twitteraccount van een medeleerling had misbruikt.

De onschuldige jongen is via Twitter diverse malen bedreigt. Ook is er onder zijn naam een nieuw Twitteraccount aangemaakt vanwaar ook weer smakeloze tweets over de grensrechter Richard Nieuwenhuizen worden verzonden. Ook de website Geenstijl.nl maakt melding van het voorval en heeft een link met een foto geplaatst. Het is echter niet duidelijk of het hierbij gaat om de dader of het slachtoffer. In diverse reacties op Twitter zelf worden ook namen en adressen genoemd.

Geschokte reacties

Na het plaatsen van de tweets op het misbruikte account stroomden de reacties binnen. honderden reacties gaven aan de tweets totaal smakeloos te vinden. Sommige Twitteraars gingen verder een bedreigden of riepen op tot bedreiging.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *