Nieuws

Grote belangstelling voor stille tocht Nieuwenhuizen

Aan de stille tocht om grensrechter  Richard Nieuwenhuizen te herdenken hebben gisteravond ongeveer 12.000 mensen deelgenomen. Dat heeft de gemeente laten weten. De 41-jarige Nieuwenhuizen overleed vorige week maandag aan de gevolgen van de zware mishandeling door een aantal jeugdspelers. Voordat de  stille tocht vertrok  spraken familieleden en genodigden de aanwezigen toe. Zo sprak een van de zoons van Nieuwenhuizen, Alain, de menigte toe. „Lieve papa, je liet je passie stralen over het hele voetbalveld. Eén ding was je tegen en dat was een grote mond. Laat staan zinloos geweld. We zullen je missen papa. Rust zacht. En laten we een ding onthouden. In Nederland is zinloos geweld nooit het laatste woord”. De schoonzus van Nieuwenhuizen, Marquarita Bouch, bedankte iedereen voor de steunbetuigingen.

“Deze gebeurtenis, betekent een zwarte bladzijde, niet alleen in onze sport. “Laten we met elkaar, in de geest van Richard, staan voor onze sport, voor onze club en voor onze mensen,” zo sprak KNVB voorzitter Michael van Praag.
Ook burgemeester Annemarie Jorritsma hield een toespraak waarin ze mensen opriep de kracht te hebben om ons blijvend te verzetten tegen zinloos geweld.

Rond 17:25 uur vertrok de stoet onder aanvoering van de familie van Nieuwenhuizen vanaf het terrein van Almere City richting Buitenboys. De tocht eindigde op het veld waar Nieuwenhuizen vorige week werd mishandeld met het neerleggen van meer dan 4000 rode rozen, de favoriete bloem van de Almeerder. Onder de aanwezigen waren ook minister van Sport Edith Schippers, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, oud-profvoetballer Ruud Gullit en Almeerder Ali B.

In voetbalstadion’s en op andere sportvelden over de hele wereld is dit weekend stilgestaan bij het overlijden van de grensrechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *